Utan Glutamat och övriga tillsatser!

För STORPACK-PRISER, kontakta oss på kryddtespecialisten@gmail.com


TEER                                                                                                                               ASIATISKA KRYDDOR

Utvalda blandningar

1401
17 SEK
1098
17 SEK

Från vår välsorterade Teavdelning

Perfekt till fisken

1122
17 SEK
1029
17 SEK
1078
17 SEK
1075
17 SEK

Goda orientaliska blandningar

1070
17 SEK
1053
17 SEK
1117
17 SEK

Prova våra populära Tacokryddor

Historien om Te

Historien om te
 är fascinerande och ger samtidigt stor insikt i historien om vår värld. Eftersom te upptäcktes först i Kina, har den rest världen över för att erövra nästan alla länder i världen. Te är den mest populära drycken i världen och en av de mest hälsosamma. Om du någonsin undrat var te kommer ifrån och hur det kommer sig att te serveras i nästan varje hörn av världen, häll upp en kopp varm kopp te och utforska historien om det enkla tebladet och dess resa genom århundradena!

 
En legend hävdar att upptäckten av te inträffade 2737 f.Kr. av kejsaren av Kina. För flera hundra år sedan så drack folk te på grund av dess läkande effekt och växtbaserade kvalité. Vid tiden för den västra Zhoudynastin, har te använts som en religiöst erbjudande. Under Handynastin, 202 f.Kr. - 220 e.Kr, var teväxter ganska begränsad och endast kungligheter och de rika drack te inte bara för hälsan utan också för smaken. När fler teväxter upptäcktes under Tangdynastin ( 618-907 ), blev tedrickande vanligare bland lägre klassen och den kinesiska regeringen stödde plantering av teväxter och även byggandet av tebutiker så alla kunde njuta av te.
 
 
te
Teavana Sencha var lösa blad av Grönt Te. 

Under Tangdynastin så sprids te till Japan av japanska präster som studerar i Kina. I likhet med den kinesiska antagandet av att te först konsumeras av präster och de rika för sina medicinska egenskaper. Te förknippas ofta med zenbuddhismen i Japan, eftersom prästerna drack te för att hålla sig vaken och meditera. Efter detta så utvecklade buddhisterna den japanska teceremonin för att dela te i en helig och andligt sätt. Kejsaren av Japan tyckte väldigt mycket om te och importerade te från Kina som de sedan planterade i Japan, han gjorde te tillgänglig för fler människor.

Tekanna tekopp
Teavana Grand preussiska Bone China Tea Set
 
Te kom slutligen i England under 1700-talet när kung Charles II gifte sig med en portugisisk prinsessa, Katarina av Braganza. Drottningen gjorde te drycken av kungligheter och snart te blev en populär import till Storbritannien via Ostindiska kompaniet. Afternoon tea eller tebjudningar blev ett vanligt sätt för aristokratiska samhället för att dricka te. Även te importerades regelbundet till Storbritannien, skatterna var så höga att te även smugglades in och såldes olagligt till dem som inte hade råd med det. I försök att vända vinst under smugglingperioden började Ostindiska kompaniet exportera te till Amerika. Den amerikanska temarknaden blev också beskattad kraftigt och bidrog till orsaken till Boston Tea Party.